Αλεξανδρούπολη: Σε εξέλιξη πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τα δηλητηριασμένα δολώματα

Αν και παράνομα εδώ και δεκαετίες, τα δηλητηριασμένα δολώματα εξακολουθούν να αποτελούν μια κοινή και εξαιρετικά επιζήμια πρακτική στην ελληνική ύπαιθρο δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Σύλβια Ζακκάκ, βιολόγος, στέλεχος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) του Υπουργείο Περιβάλλοντος. Γύπες και άλλα αρπακτικά πουλιά, αλεπούδες, αρκούδες και άλλα ζώα που τρέφονται αποκλειστικά ή ευκαιριακά με ψοφίμια πέφτουν συχνά θύματα δηλητηρίασης.

Έτσι λοιπόν βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται η εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, εθνικοί και περιφερειακοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν καθημερινά σποτ που ενημερώνουν για τις συνέπειες της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην ύπαιθρο, πρόσθεσε η κα Ζακκάκ.

Ταυτόχρονα, διοργανώνονται σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας, ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις καθώς και σεμινάρια επιμόρφωσης για τα στελέχη των Μονάδων Διαχείρισης του ΟΦΥΠΕΚΑ, των Δασικών και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, της Αστυνομίας και τα μέλη κυνηγετικών φορέων για την εξοικείωση με πρωτόκολλα διερεύνησης και εξιχνίασης εγκλημάτων με μεθόδους CSI, κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος