Αλεξανδρούπολη: Όταν οι διάδρομοι του νοσοκομείου γίνονται γκαλερί

Οι διάδρομοι του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είναι γεμάτοι με ζωγραφικά έργα ντόπιων καλλιτεχνών αλλάζοντας εξολοκλήρου τη διάθεση ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού. Η δράση αυτή δημιουργήθηκε από την ιδέα της διοικητικής υπαλλήλου Παρασκευής Σκαρίπα, για να γίνουν πιο φιλόξενοι οι δύο κεντρικοί διάδρομοι του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

“47 καταξιωμένοι καλλιτέχνες, μέλη της τοπικής μας κοινωνίας και ο χορηγός της δράσης γίνονται οι πρωτεργάτες στην προσπάθεια αυτή και χτίζουν “Γέφυρες Ζωής” για να μας εμπνέουν κάθε μέρα να αφήνουμε στο πέρασμά μας από το χώρο αυτό το καλύτερο αποτύπωμα που μπορούμε, είτε είμαστε εργαζόμενοι, είτε ασθενείς, είτε επισκέπτες”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Δημήτρης Κελεμίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου .

“Βλέποντας το αρχική μας ιδέα να γίνεται πράξη, εμείς στη δημιουργική ομάδα οραματιζόμαστε και άλλοι οι χώροι του νοσοκομείου να γίνουν, χώροι καλλιτεχνικής έκφρασης”, πρόσθεσε. Η έκθεση είναι προσβάσιμη και σε άτομα με προβλήματα όρασης καθώς υπάρχουν στα έργα πινακίδες στο σύστημα Μπράιγ.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ Δ. Σταματάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος