Αγώνας δρόμου για μια θέση πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε «κυνήγι χαμένου θησαυρού» εξελίσσονται οι θέσεις στάθμευσης ιδίως σε ώρες κυκλοφορικής αιχμής ειδικά μετά την έναρξη των εργασιών για το Flyover. Αν και οι οδηγοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον, δείχνουν να έχουν συμμορφωθεί και να μη σταθμεύουν όπου δεν επιτρέπεται, ζουν μια μικρή… οδύσσεια για να βρουν θέση.

Ακόμα και η εύρεση θέσης σε ιδιωτικό παρκινγκ τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής χαρακτηρίζεται ως δύσκολη αποστολή. Σε πάρκινγκ δυναμικότητας 400 θέσεων, όλες τους έχουν μισθωθεί από επαγγελματίες και μόνιμους κάτοικους της Θεσσαλονίκης.

Το κόστος, που επιβαρύνονται οι οδηγοί για τη μία ώρα ξεκινά από 3 ευρώ, για όλη την ημέρα από 20, ενώ για μηνιαία στάθμευση από 110. Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες οι οποίοι δουλεύουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προτιμούν τα ετήσια συμβόλαια στα ιδιωτικά πάρκινγκ.

Σε πολλά παρκινγκ του κέντρου της Θεσσαλονίκης υπάρχουν ήδη λίστες αναμονής για μηνιαία στάθμευση χωρίς όμως επί του παρόντος να μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας είναι εντατικοί ειδικά για την παράνομη στάθμευση μετά και την έναρξη των εργασιών του Flyover. Χαρακτηριστικό είναι πως το τελευταίο 24ωρο βεβαιώθηκαν 383 παραβάσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος