Άγιος Ευστράτιος- ένα covid-free, πράσινο νησί

Ανάμεσα στην Λήμνο και στην Λέσβο η αρχαία Χαλόννησος, πήρε το σημερινό της  όνομα από τον Όσιο Ευστράτιο, ο οποίος έζησε εξόριστος στο νησί τον 9ο αιώνα. Ο  Άγιος Ευστράτιος ήσυχος, απομονωμένος και ξηρός, με περίπου 200 μόνιμους κατοίκους, συνδυάζει ένα παρθένο μεσογειακό περιβάλλον με μοναδικές παραλίες. Το σύνολο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί από τα τέλη Απριλίου, δημιουργώντας τις συνθήκες ασφαλείας, που αναζητούν οι επισκέπτες.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες και ειδικά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο αυξημένος αριθμός των αφίξεων δίνει ελπίδες για μια καλή τουριστική περίοδο. Ο εσωτερικός τουρισμός είναι η κύρια πηγή επισκεπτών στο νησί, που προέρχονται κυρίως από την Καβάλα και την Αθήνα, ενώ από το εξωτερικό Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία είναι οι σημαντικότερες χώρες προέλευσης των επισκεπτών, όπως επισημαίνει η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή. Προφανώς οι πολύ χαμηλές τιμές των καταλυμάτων, που ξεκινούν από 25 ευρώ, δίνουν την δυνατότητα για πολυήμερες και ήρεμες διακοπές.  

Με αγροτικό οδικό δίκτυο, καθώς το νησί είναι ενταγμένο στο δίκτυο NATURA, οι επισκέπτες θα χρειαστούν κάποιο όχημα, που ούτως ή άλλως διατίθεται από εταιρείες ενοικίασης ΙΧ. Για όσους αποφεύγουν την μετακίνηση με 4×4, υπάρχουν πολλές παραλίες στο νησί, οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσβάσιμες με καΐκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος