Χαλκιδική: Το αγίασμα του Απόστολου Παύλου πόλος έλξης θρησκευτικού τουρισμού

Απέναντι από τη μικρή ιχθυόσκαλα της Νέας Φώκαιας στη Χαλκιδική, βρίσκεται μια μικρή καμάρα, που οδηγεί στην είσοδο μιας σπηλιάς. Η πέτρα και η βαριά ξύλινη πόρτα θυμίζουν την εποχή που ο Απόστολος Παύλος περπάτησε στο ίδιο μονοπάτι, πέρασε την είσοδο και κατέβηκε τα σκαλιά για να φτάσει στην κατοικία του. Η ιστορία λέει ότι ο Άγιος Παύλος κρυβόταν εκεί, για να προφυλαχθεί από τους διώκτες του κατά τη διάρκεια της ιεραποστολής του. Εκεί λοιπόν, μέσα στη σπηλιά, αναβλύζει το αγίασμα του Απόστολου Παύλου, το οποίο παίρνουν ως ευλογία οι πιστοί.

Ο χώρος είναι ανοιχτός για τους προσκυνητές, οι οποίοι μπορούν να μπουν και να περπατήσουν σε στοά μήκους περίπου 10 μέτρων ώσπου να φθάσουν σε μία ορθογώνια αίθουσα, στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, κατέλυσε ο Απόστολος Παύλος.

Σύμφωνα με τον πατέρα Ιωάννη, στο πανηγύρι που γίνεται στη Νέα Φώκαια στις 29 Ιουνίου, έρχεται πλήθος κόσμου από όλη τη Χαλκιδική, αν και το μέρος είναι όλο τον χρόνο πόλος έλξης θρησκευτικού τουρισμού, καθώς έχουν αναφερθεί από πιστούς πολλά θαύματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος