AEGEAN 600: Ένας απαιτητικός και συναρπαστικός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης,

Το 5ο Aegean 600 είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης και από τις 6 Ιουλίου ο αγώνας των 600 ναυτικών μιλίων είναι σε εξέλιξη (ολοκληρώνεται αύριο 12 Ιουλίου).

Η εκκίνηση δόθηκε μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και εκεί θα τερματίσουν τα ιστιοπλοϊκά. Συμμετείχαν 60 σκάφη από 19 χώρες και τρεις ηπείρους.

AEGEAN 600: Ένας απαιτητικός και συναρπαστικός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης,

Ο Πάτροκλος Τάττος κυβερνήτης “Antelope” και ο Περικλής Λιβάς , κυβερνήτης “Οptimum s” μίλησαν στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στο Αιγαίο.

«Το Aegean 600 είναι ένας αγώνας 600 μιλίων, δεν έχει στοπ και δοκιμάζει τα πληρώματα τόσο σε επίπεδο αντοχής, όσο και επίπεδο πειθαρχίας, τεχνικής και στρατηγικής. Είναι μια όμορφη και ενδιαφέρουσα διαδικασία. Για μας αφήνουμε όλα τα προβλήματα πίσω και κάνουμε το γύρο του Αιγαίου. Αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι η ασφάλεια του πληρώματος και του σκάφους, να προσέξει τη συνεργασία στην ομάδα και στα πλαίσια ενός αγώνα να είναι συγκεντρωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι», όπως είπε ο κ.Τάττος.

«Για κάποιον που το βλέπει απ’ έξω είναι δύσκολο, για εμάς αυτό το άθλημα είναι η χαρά μας, η δοκιμασία μας, η πρόκληση. Στην Ελλάδα σε αυτές τις συνθήκες είναι ότι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί. Δεν είναι εύκολο να είσαι πέντε μέρες και πέντε νύχτες, να λαγοκοιμάσαι, να τρως περίεργα, 13 άτομα σε τόσο περιορισμένο χώρο. Πλέον έχω μεγάλη εμπειρία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Λιβάς.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος