Αδέσποτα ζώα: Ο ρόλος των Δήμων και των ζωοφιλικών οργανώσεων

Στα θέματα των ζώων είμαστε πολύ πίσω σαν χώρα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Μαρία Αρβανιτίδου, ειδική σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει κτηνιατρική υπηρεσία ενώ υπάρχει πρόγραμμα για στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική σήμανση και εμβολιασμό των αδέσποτων, πρόσθεσε. Ο Δήμος συνεργάζεται και με ένα καταφύγιο ζώων που αναλαμβάνει όσα αδέσποτα δεν μπορούν να αφεθούν ελεύθερα για διάφορους λόγους. Το καταφύγιο φιλοξενεί σήμερα 17 ζώα από τα οποία τα έξι είναι προς υιοθεσία, επισήμανε η κα Αρβανιτίδου. Η προτεραιότητα του Δήμου αυτή τη στιγμή είναι το πρόγραμμα στειρώσεων και ιδιαίτερα στις γάτες γιατί αλλιώς δε μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων, τόνισε η κα Αρβανιτίδου.

Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και στο θέμα των αδέσποτων αλλά και των άγριων ζώων, δήλωσε η Ελευθερία Βεκίλογλου, ιδρύτρια της Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων. Ο Δήμος αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για τα ζώα που στειρώνονται και νοσηλεύονται, πρόσθεσε.

Η Πηνελόπη Καραθάνου είναι κάτοικος Καρδίας Θεσσαλονίκης, είναι 82 ετών και περιθάλπει 24 γατάκια. Δεν έχω καμία στήριξη από το Δήμο Θέρμης και πληρώνω μόνον για τροφές 300 ευρώ το μήνα, δήλωσε στην ΕΡΤ3. Τον προηγούμενο μήνα έδωσα 60 ευρώ για κάθε γάτα στον κτηνίατρο, πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος