Έκθεση για τη ναυτιλιακή εταιρία των Κρητικών, την ANEK lines φιλοξενείται στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά.
Το ’66 ένα ναυάγιο τότε προκάλεσε την ομόθυμη ενέργεια του κρητικού λαού να δημιουργηθεί μία μετοχική εταιρεία, η οποία 55 χρόνια μετά συνεχίζει την πορεία της.
Στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» μίλησε ο Γιώργος Γερωνυμάκης, μέλος του πληρώματος του πρώτου πλοίου της ΑΝΕΚ «Κύδων», τονίζοντας πως ο κόσμος το αγαπούσε πολύ παρά το γεγονός πως επρόκειτο για ένα αργό πλοίο.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε πως δεν πρόκειται για μία εταιρεία από τα σπλάχνα της κοινωνίας, που καταφέρνει για δεκαετίες να συνδέσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά την Κρήτη με την ηπειρωτική χώρα.
Η έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, αφηγείται μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και φωτογραφίες την ιστορία της εταιρείας, η οποία γεννήθηκε από την ανάγκη των Κρητικών για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο, ανακαλύπτοντας στιγμές και μνήμες, που καθόρισαν την ελληνική ακτοπλοΐα.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025.
Ρεπορτάζ: Περικλής Κουκλάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος