Ελασσόνα: 500 ευρώ σε παππούδες και γιαγιάδες για να προσέχουν τα εγγόνια τους

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες παραδοσιακά επιφορτίζονται να κρατούν τα εγγόνια τους, βοηθώντας έτσι τα παιδιά τους. Το πρόγραμμα όμως «Νταντάδες της γειτονιάς» δίνει δυνατότητα σε παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και σε κάθε συγγενικό πρόσωπο που μπορεί να κρατάει ένα παιδί, να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα.

Ο Δήμος Ελασσόνας είναι ένας από τους 62 δήμους που έχει ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα και δίνει τη δυνατότητα, σε όσους φροντίζουν παιδιά στο σπίτι να ενισχυθούν με 500 ευρώ μηνιαίως.

«Πριν χρόνια οι παππούδες και γιαγιάδες που φροντίζουν τα εγγόνια τους δε θα το περίμεναν ότι θα ερχόταν η ώρα που θα λαμβάνουν ένα ποσό, για να φροντίζουν το εγγόνι τους, κάτι που ούτως ή άλλως το κάνουν με ευχαρίστηση, αλλά οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής επιβάλλουν τους δήμους και το υπουργείο να στηρίξουν τους νέους γονείς. Τα 500 είναι μια σημαντική ενίσχυση, για ένα σπίτι που η μητέρα θέλει να δουλέψει η ακόμη να αποκτήσει και περισσότερα παιδιά. Μας απασχόλησε αν το πρόγραμμα έχει δημοσιευτεί αρκετά για να το γνωρίσει ο κόσμος και γι’ αυτό αναλάβαμε δράση και φροντίζουμε να ενημερώσουμε όλους τους γονείς, έχουμε δώσει ένα τηλεφωνικό αριθμό για να δίνουμε πληροφορίες. Έχουν επιταχυνθεί οι ρυθμοί υλοποίησης του προγράμματος», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας.

Οι προϋποθέσεις για τους παππούδες και γιαγιάδες που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι τρεις: να έχουν απολυτήριο γυμνασίου, σεμινάριο πρώτων βοηθειών διά ζώσης και να παρακολουθήσουν ένα διαδικτυακό σεμινάριο πιστοποίησης όπου θα διαβάσουν ένα υλικό και θα απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις και των γονέων και των «νταντάδων» έχουν ανοίξει (https://ntantades.gov.gr/).

Ρεπορτάζ: Μάνια Γκουσιάρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος