5 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νιγρίτας λειτουργεί για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2016 – 2017. Εδρεύει στο σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας και παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικους κρατούμενους να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου μέσα από ένα διετές ευέλικτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Βασικός του στόχος είναι να αποτελέσει παράθυρο ελπίδας, γνώσης, επικοινωνίας και συνεργασίας με γνώμονα την κοινωνικό-επαγγελματική ένταξη των κρατουμένων και την αντιμετώπιση του αποκλεισμού, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Τάσος Λασπάς, διευθυντής του Σχολείου.

Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι καινοτόμες και στηρίζονται στον διαφορετικό τρόπο που προσλαμβάνουν τη γνώση οι ενήλικες καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Οι συγκεκριμένες αυτές μέθοδοι επιτρέπουν τη βιωματική προσέγγιση της γνώσης, την ομαδοσυνεργατική μάθηση και τις διαθεματικές προσεγγίσεις.
Στο Σχολείο αυτό οι εκπαιδευόμενοι δεν αποκτούν μόνο γνώσεις αλλά και κοινωνικές δεξιότητες όπως αυτές της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της επίλυσης προβλημάτων κ.λπ. Επίσης υποστηρίζονται στη μαθησιακή τους πορεία από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του ΣΔΕ, έναν καινοτόμο θεσμό που περιλαμβάνει έναν σύμβουλο ψυχολόγο και έναν σύμβουλο σταδιοδρομίας για κάθε Σχολείο.

Ρεπορτάζ Βασίλης Αναστασιάδης
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος