40 βαγόνια εμπορικών αμαξοστοιχιών ακινητοποιημένα στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς τα δρομολόγια του προαστιακού παρά τον αρχικό προγραμματισμό για επανέναρξη τους από σήμερα έμεινε τελικά η γραμμή Αθήνας- Κορίνθου- Κιάτου – Αιγίου. Με το χρονοδιάγραμμα να παραμένει ασαφές μόλις προχθές σημειώθηκε νέο περιστατικό κλοπής καλωδίων από το δίκτυο τα οποία όμως αντικαταστάθηκαν άμεσα.

Οι εργαζόμενοι περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση μετά από περιστατικά κλοπών στη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας.

Την ίδια ώρα, πάντως και ενώ ο ΟΣΕ δήλωνε έτοιμος για την επανέναρξη των δρομολογίων στο κομμάτι της γραμμής προς Κιάτο άγνωστο παραμένει πότε η Hellenic Train θα δώσει το πράσινο φως για να σφυρίξουν οι σταθμάρχες την αναχώρηση.

Από τις 22 Μαρτίου έχει ξεκινήσει το κομμάτι του προαστιακού στα δρομολόγια που αφορούν Πειραιά- Αθήνα- Αεροδρόμιο, Κάντζα –Λιόσια, Αθήνα- Οινόη – Χαλκίδα, Κάτω Αχαΐα- Πάτρα, Πάτρα- Ρίο. Και ενώ το χρονοδιάγραμμα θέλει την 1η Απριλίου να ξεκινούν τα δρομολόγια στον άξονα Θεσσαλονίκης – Αθήνας η λειτουργία του συστήματος GSMR σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι η βασική προϋπόθεση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δρομολογηθεί η άρση ακινησίας ούτε στο υπεραστικό σιδηροδρομικό δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στις γραμμές Θεσσαλονίκη Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Δράμα, Αλεξανδρούπολη Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο. Περίπου 40 βαγόνια εμπορικών αμαξοστοιχιών και κοντέινερς παραμένουν ακινητοποιημένα στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και άλλα 20 στην διαλογή.

Ο ΟΣΕ θα αποστείλει επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με το κανονιστικό πλαίσιο και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος