35 χρόνια «Στοργή» και προσφορά: Σύλλογος Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών

Η «Στοργή», ο σύλλογος που ίδρυσαν το 1991 στη Θεσσαλονίκη οι Φίλοι των Καρκινοπαθών Παιδιών, με στόχο τη στήριξη παιδιών με κακοήθη νοσήματα και των οικογενειών τους έκλεισε φέτος 35 χρόνια παρουσίας.

Κεντρικό έργο του συλλόγου αποτελεί ο Ξενώνας που φιλοξενεί δωρεάν παιδιά από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και τους συνοδούς τους για όλο το διάστημα της θεραπείας τους. Ο τετραώροφος Ξενώνας, χτισμένος σε οικόπεδο του Δήμου Καλαμαριάς, περιλαμβάνει 19 δίκλινα δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους, αίθουσες διδασκαλίας και πλήρη υποδομή για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων.

Η «Στοργή» κατασκεύασε επίσης και δώρισε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» ένα Αιματολογικό Κέντρο 4.000 τ.μ. με 58 κλίνες, ενώ συνεχίζει να ενισχύει τον εξοπλισμό των παιδιατρικών ογκολογικών – αιματολογικών κλινικών του Ιπποκρατείου και του ΑΧΕΠΑ, που εξυπηρετούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

«Όλα γίνονται με χρήματα της ‘Στοργής’, δεν ζητήσαμε και δεν λάβαμε ποτέ κρατική επιχορήγηση», τόνισε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Στοργή», Βούλα Πενέλη.

Από την πλευρά της, η ταμίας του Συλλόγου «Στοργή», Ντίνα Παπαποστόλου, αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό του Ξενώνα φιλοξενίας παιδιών: «Οι γονείς και τα παιδιά τον ονομάζουν ‘το μεγάλο μας σπίτι’, γιατί βρίσκουν τέτοιες συνθήκες φιλοξενίας που νιώθουν σαν να είναι στο σπίτι τους. Όταν έρχονται ανακουφίζονται, με την έννοια ότι βρίσκουν μια στέγη να ακουμπήσουν. Έχουμε φροντίσει να είναι ένας ζεστός χώρος, όπου τα παιδιά εξακολουθούν τη ζωή τους όσο κάνουν τις θεραπείες τους».

Όπως συμπλήρωσε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, «έχουν έρθει παιδιά με τις οικογένειές τους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μυτιλήνη, τη Σαμοθράκη και από γειτονικές χώρες, μέχρι και από το Ιράκ έχει έρθει ένα παιδί που έτυχε να βρίσκεται εδώ».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος