281 εκατ. ευρώ για τα έργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στη Θεσσαλονίκη

Τα έργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στη Θεσσαλονίκη.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός το έργο υδροδότησης στο Φίλυρο για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο εντάσσεται στο πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι έργα 281 εκατ. ευρώ από το ίδιο Πρόγραμμα αφορούν δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Τα τρία νέα έργα που εντάσσονται στο “Α. Τρίτσης” γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνάντηση που είχε στην έδρα της περιφέρειας με τον κ. Πέτσα.

“Ανακοινώνουμε την ένταξη δυο πολύ σημαντικών έργων για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του δήμου Νέας Προποντίδας, στην Χαλκιδική, την ανέγερση νέου Διοικητηρίου στη Βέροια, που θα είναι το νέο κτίριο της οικείας αντιπεριφέρειας, καθώς έχει προχωρήσει ήδη η παραχώρηση του οικόπεδου από το υπουργείο Οικονομικών στην ΠΚΜ» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε πως το τρίτο έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα είναι τρεις μεγάλες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που θα θωρακίσουν σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για τα αναπτυξιακά θέματα, τα οποία συζήτησε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο αν. υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάσσονται τα δυο μεγάλα έργα σε Χαλκιδική και Ημαθία, ενώ σύντομα, όπως είπε, έρχονται και άλλα σημαντικά έργα που θα βάλουν σε αναπτυξιακή τροχιά τις περιοχές που αφορούν. «Τα έργα που δρομολογούνται είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ και σε πρώτη φάση χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εσωτερικών» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος