Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες κατοίκων για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Κάτοικοι στα Πεύκα Θεσσαλονίκης ζητούν την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα από τα σπίτια τους. Όπως υποστηρίζουν είναι επικίνδυνη για την υγεία τους.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Καλαμαριάς ζητούν ασφαλείς γειτονιές και σχολεία. Οι γονείς των μαθητών του 1ου Δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς αντιδρούν κι αυτοί στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν μελέτες που λένε ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι επικίνδυνες. Σύμφωνα με το νόμο, λένε, οι κεραίες αυτές πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων από σχολεία.

Ο Σωτήρης Γεωργιάδης Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμαριάς δηλώνει ότι τέτοιες κεραίες δεν μπορούν να μπαίνουν σε έναν αστικό ιστό τόσο πυκνοκατοικημένο και να δημιουργούν θέματα.

Ο Θοδωρής Παυλούδης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Καλαμαριάς επισημαίνει στην ΕΡΤ3 ότι “βάζουμε μπροστά την υγεία των παιδιών και τη δική μας και ζητάμε να τοποθετηθούν μετρητές ακτινοβολίας για να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε ασφαλείς”. Το αίτημα των κατοίκων συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και θα αναζητηθούν λύσεις.

Ρεπορτάζ Αν. Σταματόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος