Ευρωπαϊκή πολιτική για την άνοια- Καμπάνια του οργανισμού Altzheimer Εurope

Για την υποστήριξη των ασθενών με αλτσχάιμερ τελικού σταδίου μίλησε στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3 ο ψυχολόγος Θάνος Χατζηκωστόπουλος. “Η Ελλάδα είναι μέλος του ευρωπαϊκού οργανισμού, του Altzheimer Εurope από το 1997 και μαθαίνουμε συνεχώς, συνεργαζόμαστε στην πολιτική για την άνοια” τόνισε ο κ. Χατζηκωστόπουλος επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία πολυπαραγοντική νόσο, που απαιτεί πολλές ειδικότητες για τη φροντίδα των ασθενών.

Συγκεκριμένα, όπως είπε εκτός από τον νευρολόγο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, χρειάζονται φυσιοθεραπείες, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους φροντιστές τους καθώς αποτελούν “το δεύτερο θύμα της ασθένειας”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην Ευρώπη υπάρχουν 9,1 εκατομμύρια ασθενείς με άνοια και μέχρι το 2050 προβλέπεται ότι θα φτάσει μέχρι το 14,3 εκατ. ασθενείς, σημείωσε ο ψυχολόγος και αναφερόμενος στο Μανιφέστο του Ελσίνκι, που εξέδωσαν τον περασμένο Οκτώβριο τα κράτη μέλη της Ε.Ε. προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην άνοια. “Ξέρουμε ότι όταν λαμβάνουμε μέτρα και όχι ημίμετρα, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα και έτσι στο Μανιφέστο τα κράτη μέλη θέτουν 4 τομείς: έρευνα, υγεία, αναπηρία και κοινωνικά δικαιώματα και οι περιθάλποντες” κατέληξε ο κ.Χατζηκωστόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος