12ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη: Με το βλέμμα στο μέλλον η πρωτογενής παραγωγή

Το ρόλο του αγροδιατροφικού τομέα στη νέα εποχή, στην οποία κυριαρχούν οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία, αλλά και οι γεωπολιτικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια του 12ου Συνέδριου Αγροτεχνολογίας που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του υπουργείου.

Βασικός στόχος όπως ανέφερε ο κ.Αυγενάκης, η προσαρμογή του πρωτογενούς τομέα στις προκλήσεις και η θωράκιση του απέναντι στην κλιματική κρίση, καθώς και η ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν οι προτάσεις για την επόμενη μέρα μετά τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα και τις συστημικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο κλάδος ώστε να αναγεννηθεί.

Το ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας διοργανώνεται από το 2012 και έχει πλέον καταστεί θεσμός ως η κορυφαία εκδήλωση του είδους του, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη πορεία της αγροτικής οικονομίας και του αγρότη–επιχειρηματία ως ένα στοχευμένο, συνοπτικό και παρεμβατικό γεγονός.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος