Χ. Συμεωνίδης: Όσοι ήταν υπαίτιοι για τα περιστατικά βίας του Σαββατοκύριακου να μην κοιμούνται ήσυχοι

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο για τη Θεσσαλονίκη. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε πολλά περιστατικά. Ανάμεσα σε αυτά και τον τραυματισμό του συναδέλφου που είναι έμπειρος και πολύ φίλος”.Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής Γ.Γ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην κάμερα της ΕΡΤ τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη.

“Εγώ σαν Χρήστος το θεωρώ ένα μεμονωμένο περιστατικό, ζούμε σε μια μεγάλη πόλη όπως και εσείς στην Αθήνα, στην οποία καθημερινά συναντάμε ανθρώπους με ιδιαίτερη εμφάνιση ή με ιδιαίτερη συμπεριφορά – και δεν εννοώ τη σεξουαλική- και δεν είχε γίνει το παραμικρό” δήλωσε ο ίδιος.

Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αστυνομικά όμως δεν το αντιμετωπίζουμε έτσι, το αντιμετωπίζουμε ως ένα ανησυχητικό περιστατικό και ως ένα γεγονός το οποίο δεν πρέπει να “βγάλει ρίζες” και δεν πρέπει να ξαναγίνει. Εγώ θέλω να περάσω ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που ενεπλάκησαν στα περιστατικά του Σαββάτου και της Κυριακής. Όσοι ήταν υπαίτιοι για τα περιστατικά βίας να μην κοιμούνται ήσυχοι. Για μας τα περιστατικά του Σαββατοκύριακου δεν έχουν τελειώσει. Το σύνολο των συναδέλφων θα συνεχίσει να ασχολείται, να ψάχνει ώστε αυτοί που πρωτοστάτησαν να λογοδοτήσουν και να οδηγηθούν εκεί που πρέπει” τόνισε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών”, κατέληξε ο κ. Συμεωνίδης.

Όσον αφορά το περιστατικό με την ομοφοβική επίθεση στα τρανς άτομα το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία, υποστήριξε ο ίδιος, βρέθηκε άμεσα στο σημείο, ενώ η έρευνα θα συνεχιστεί για να βρεθούν όλοι όσοι συμμετείχαν, αλλά και για να μην ξανασυμβεί άλλο τέτοιο περιστατικό. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν αυτές οι ομάδες παιδιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δημιουργούν συχνά προβλήματα τόνισε ότι δεν μπορεί να δεχθεί τον χαρακτηρισμό “αγέλες” για παρέες παιδιών που τους αρέσει να βγαίνουν στο κέντρο. “Αυτό το πρόβλημα, αυτό το περιστατικό δεν θα το αφήσουμε να βγάλει ρίζες, να ξαναγίνει” επισήμανε. Τόνισε ωστόσο, πως οι εκπρόσωποι των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητήσει επανειλημμένα “οι αστυνομικοί να μην απασχολούνται σε πάρεργα αλλά να είναι έξω στον δρόμο, στο πεζοδρόμιο”.

Δεν υπήρξε αδράνεια από την αστυνομία υπήρξε, όπως το καταλαβαίνω, ένα πρόβλημα στην επικοινωνία” τόνισε ο κ. Συμεωνίδης αναφορικά με το χτύπημα που δέχθηκε ο αστυνομικός από κουκουλοφόρο έξω από το “Ολύμπιον” ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να δεχθεί ” τις βαριές ταμπέλες” από άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. “Η δικαίωση για τον συνάδελφο μας δεν είναι η σύλληψη των ατόμων, είναι να μη ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό. Και αυτή η δικαίωση αντιπροσωπεύει το σύνολο των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη”, κατέληξε.

Στο μεταξύ, εξιτήριο πήρε ο αστυνομικός που τραυματίστηκε μετά από επίθεση κουκουλοφόρου έξω από το “Ολύμπιον” στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει χτυπήσει στο μάτι του, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι με αναρρωτική στο σπίτι του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος