“Αντιγόνη 441+”: Μία πειραματική προσέγγιση στο έργο του Σοφοκλή με έξι γυναίκες

Η ομάδα Ρέοντα πρόσωπα παρουσιάζει, στο θεάτρο Αλκμήνη, κάθε Σάββατο και Κυριακή το έργο “Αντιγόνη 441 +”, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ και μουσική Δήμητρας Γαλάνη και Γιώργου Μπουσούνη.

Για την παράσταση της Αντιγόνης μίλησαν στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με χρώμα» η κα. Μένια Τσιγάρου, ηθοποιός, καθώς και η κα. Λενιώ Αναστασίου, ηθοποιός. Η κα. Τσιγάρου τόνισε πως η παράσταση της Αντιγόνης αποτελεί μία πάρα πολύ ιδιαίτερη παράσταση και παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ. Κινείται ακόμα πάνω σε αυτό που ορίζει ο νόμος και σε αυτό που ορίζει η ηθική του καθενός, επισήμανε.

“Αντιγόνη 441+”: Μία πειραματική προσέγγιση στο έργο του Σοφοκλή με έξι γυναίκες

Η κα. Αναστασίου τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που έξι γυναίκες σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη ερμηνεύουν όλους τους ρόλους και τους χορούς μαζί. Αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά και μία πρόκληση ταυτόχρονα για όλους μας να συμμετάσχουμε σε αυτή την παράσταση, υπογράμμισε.

Πρόκειται για μία πειραματική προσέγγιση στο έργο του Σοφοκλή με έξι γυναίκες (Αναστασίου Λενιώ, Λιανού Έλενα, Μπουλάκου Κατερίνα, Οικονόμου Ιωάννα, Τσιγάρου Μένια, Φραγκελάκη Μαλβίνα) να ερμηνεύουν όλους τους ρόλους της τραγωδίας -αντρικούς, γυναικείους και τον χορό- σε μια τολμηρή, διττή ανάγνωση, συνδέοντας το δράμα με τις θρησκευτικές του καταβολές, αλλά και με το έντονο πολιτικό του στοιχείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος