Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν προβληματικές σχέσεις με τα τυχερά παιχνίδια. Πρόκειται για ένα ζήτημα που σε αρκετούς προκαλεί πολλαπλές συνέπειες σε ατομικό, οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, η προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια δεν αποτελεί μονόδρομο. Πολλοί άνθρωποι μέσα από προσπάθεια έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το συγκεκριμένο ζήτημα.
Σε αυτό το πλαίσιο το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων*, το οποίο υποστηρίζει συστηματικά ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης από τον τζόγο και τα συγγενικά τους πρόσωπα, θα διενεργήσει κύκλο τριών δίωρων σεμιναρίων με τίτλο: «Η αντιμετώπιση των προβλημάτων εξάρτησης από τον τζόγο». Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια.
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων αποτελεί ερευνητικό πρόγραμμα του ΑΠΘ (Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και είναι υπό την αιγίδα του ΟΚΑΝΑ.
Μεταξύ άλλων στο σεμινάριο που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου θα συζητηθούν τα εξής:
• Η φύση της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια.
• Τα βασικά χαρακτηριστικά της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια, οι δυσκολίες αντιμετώπισής της και οι μύθοι που τη συνοδεύουν.
• Οι τρόποι αντιμετώπισης του συγκεκριμένου φαινομένου και η αξία της αλληλοβοήθειας.
Καθώς το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν ή νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει πριν την έναρξη του, να πραγματοποιήσουν μία με δύο συναντήσεις γνωριμίας με τους κοινωνικούς επιστήμονες /εργαζόμενους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, για να ενημερωθούν περισσότερο για το σεμινάριο και τους σκοπούς του και να λάβουν συνολικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.
Με το πέρας του σεμιναρίου όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδες υποστήριξης για το συγκεκριμένο ζήτημα που θα πραγματοποιηθούν στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, καθώς επίσης και να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης.
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 26/2/2020 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη έως τις 11/3/2020, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του προγράμματος: 28210 23432, καθημερινά 9:00-16:00, έως και την Δευτέρα 24/2/2020, προκειμένου να υπάρχει χρόνος και για τις ατομικές ενημερωτικές συναντήσεις, που προηγούνται των σεμιναρίων.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια, όπως και σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, είναι δωρεάν.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος