Σε Εύβοια και Κρήτη οι περισσότερες βροχοπτώσεις-χιονοπτώσεις του «Ηφαιστίωνα» – Βελτίωση του καιρού την Τετάρτη (audio)

Στην Εύβοια και στην Κρήτη καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού (βροχοπτώσεις και χιον0

Έντονα ήταν επίσης τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και στην Αττική.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, έως το απόγευμα της Τρίτης τα μεγαλύτερα ύψη υετού είχαν καταγραφεί στη Στενή Ευβοίας (287 χιλιοστά), στην Κάρυστο Ευβοίας (256), στο Ασκύφου Δυτικής Κρήτης (236), στην Ασή Γωνιά Χανίων (227) και στην ‘Ανδρο (189 χιλιοστά).

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες θα προκαλέσουν στην Κρήτη βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στις Κυκλάδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Νότιας Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -8 έως 8, στην Ήπειρο από -5 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -7 έως 8, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 0 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 11, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 0 έως 9 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 5 έως 11 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και τοπικά στα θαλάσσια τμήματα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης και κυρίως στα βόρεια θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και πολύ κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος