“Ζεσταίνει μηχανές” το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης”: 74 πτήσεις εξωτερικού σε μια εβδομάδα

Με χρονικό ορόσημο το Καθολικό Πάσχα, στις 9 Απριλίου, αυξάνονται μέρα με την ημέρα σταδιακά οι πτήσεις εξωτερικού που φτάνουν στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, φέρνοντας τους πρώτους τουρίστες της φετινής σεζόν, η οποία προδιαγράφεται ανάλογη με την περυσινή ή ακόμα καλύτερη.

Οι αφίξεις πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχουν ξεκινήσει εδώ και πάνω από δέκα ημέρες και μέχρι τώρα παραμένουν περιορισμένες. Ωστόσο, σταδιακά ο αριθμός τους αυξάνεται ενόψει του Καθολικού Πάσχα. Έτσι, σε διάστημα μιας εβδομάδας αναμένονται συνολικά 74 πτήσεις εξωτερικού, εκ των οποίων οι 31 έχουν προγραμματιστεί και τις τελευταίες δύο ημέρες του Μαρτίου. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γ. Πλιάκα, μεθαύριο, Σάββατο 25 Μαρτίου, αναμένονται 6 πτήσεις, την Κυριακή 8 , τη Δευτέρα 11, την Τρίτη 8, την Τετάρτη 10, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 15 και το Σάββατο 31 Μαρτίου 16 πτήσεις εξωτερικού, προερχόμενες κυρίως από Αγγλία και Γερμανία.

Οι αφίξεις αυτές, αν και υπολείπονται πολύ από τη συνήθη κίνηση του αεροδρομίου Ηρακλείου κατά τους θερινούς μήνες, σηματοδοτούν την έναρξη της φετινής σεζόν, μαζί με το άνοιγμα των πρώτων ξενοδοχείων. Ωστόσο, όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν μέχρι τα τέλη Απριλίου, ενώ ο Μάιος προδιαγράφεται πολύ καλός. Όπως εξήγησε πολλά ξενοδοχεία τον Μάιο έχουν ήδη 100% πληρότητα, παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα από την περυσινή χρονιά. Επίσης, σε καλύτερα επίπεδα από πέρυσι φαίνονται να προδιαγράφονται οι κρατήσεις για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, σκιαγραφώντας τη δυναμική της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, που, όπως οι προηγούμενες, θα δοκιμάσουν τα όρια δυνατοτήτων τόσο του αερολιμένα “Νίκος Καζαντζάκης”, όσο και των διαθέσιμων καταλυμάτων κατά τους θερινούς μήνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος