Ζάκυνθος: Κακούργημα το αδίκημα της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας- Τι δηλώνει ο υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 έτη και πρόστιμο 50.000 ευρώ, βρίσκονται όσοι λαθροθήρες επιχειρήσουν να κυνηγήσουν στα νησιά του Ιονίου και κυρίως στην Ζάκυνθο, τρυγόνια, τα οποία αυτή την εποχή περνούν από την περιοχή.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στην ΕΡΤ Ζακύνθου, τόνισε ότι η λαθροθηρία αποτελεί πλέον κακούργημα.

Ανακοίνωσε αύξηση των μέτρων, των περιπολιών και των ελέγχων, από μικτά κλιμάκια αστυνομίας, Δασαρχείου, ακόμα και με τη συμμετοχή μελών κυνηγετικών συλλόγων.

Ο κ. Αμυράς, ανακοίνωσε, ότι στην μάχη κατά της λαθροθηρίας επιστρατεύονται και σύγχρονα μηχανήματα, που ανιχνεύουν και εντοπίζουν το σημείο, όπου πέφτουν πυροβολισμοί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κυνηγετικούς συλλόγους του Ιονίου και κυρίως της Ζακύνθου, για την συνδρομή τους στην προσπάθεια πάταξης της λαθροθηρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ζάκυνθο, οι λαθροθήρες τρυγονιών την Άνοιξη ανέρχονται σε εκατοντάδες, με μερικούς από αυτούς να πληρώνουν ακόμα και χιλιάδες ευρώ για “πόστα”, προκειμένου να σκοτώσουν, παρανόμως, όσα περισσότερα τρυγόνια μπορούν. Το παρήγορο είναι, ότι ο αριθμός των λαθροκυνηγών στο νησί μειώνεται, καθώς η πλειοψηφία των κυνηγών τάσσεται κατά της μάστιγας της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος