Υψηλό, αλλά όχι εκθετικά αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Έχει ανασταλεί η εκθετική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι το θετικό στοιχείο των συνεχών μελετών που δίνει αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Θεσσαλονίκη επισημαίνει ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του Α.Π.Θ.

Με διαθέσιμα στοιχεία έως την περασμένη Κυριακή, παρατηρείται ότι τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρχε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της τάξεως του 4%. Αλλά, δεν παρουσιάζει εκθετική πρόοδο, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν αρχίζει μια σταθεροποίηση της καταστάσεως.  Παρά την επιφύλαξη που εκφράζει ο πρύτανης εκτιμά ότι αυτό οφείλεται πιθανότατα στην ενίσχυση του εμβολιαστικού κύματος το τελευταίο διάστημα. Όσον αφορά την εμβολιαστική κατάσταση στο πανεπιστήμιο, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν πως ένα ποσοστό 76%-77% των φοιτητών, ενώ σχεδόν το 93% των μελών ΔΕΠ και το 87% με 88% του διοικητικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί.

Πέρα όμως από το εμβόλιο, χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου, ως προς την τήρηση των μέτρων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, από τους πλήρως εμβολιασμένους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος