Υπουργός Δικαιοσύνης: Εκσυγχρονισμός του θεσμικού νομοθετικού πλαισίου-Επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης με την ψηφιοποίηση

Array

Για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης με την ψηφιοποίηση που εντάσσεται στην υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου μεταρρυθμιστικού προγράμματος,  την πιλοτική δίκη στα πολιτικά δικαστήρια και τις αλλαγές που προωθούνται, μίλησε στην ΕΡΤ3, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Όπως τόνισε ο Υπουργός, ” η πανδημία μας έδωσε την δυνατότητα ένας μεγάλος αριθμός των εργασιών να γίνεται ψηφιακά, ενώ ήδη έχει ψηφιστεί νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων, καθώς και η Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, θα εισαχθεί προς συζήτηση στη βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στις αλλαγές του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας”. Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε επίσης στην αυστηροποίηση των ποινών για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

” Πρέπει να δημιουργήσουμε κυρίως το αίσθημα της ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και να τους εμπνεύσουμε για τη λειτουργία και την αξιοπιστία της δικαιοσύνης. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται πίσω από κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος