Υποχώρηση των τιμών ρεύματος – Αναμένεται απόφαση Σκυλακάκη για σταθερά τιμολόγια

Στην υπογραφή υπουργικής απόφασης που θα επιτρέπει τη διάθεση σταθερών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας με διάρκεια μικρότερη των 12 μηνών, προχωρά άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η τιμή του ρεύματος αναμένεται να υποχωρήσει κι άλλο τον Φεβρουάριο, καθώς η τιμή χονδρικής έπεσε σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Ο Δεκέμβριος του 2023 έκλεισε με μια μέση τιμή χονδρικής στα 102,2 ευρώ ανά μεγαβατώρα και μέχρι και αύριο η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 93,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Καταγράφεται λοιπόν μια πτώση της τάξεως του 9%. Όσο και αν θα είναι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, δύσκολα θα έχουμε ανατροπή αυτής της εικόνας, καθώς υπολείπονται ουσιαστικά μόνο τρεις συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο προκειμένου να κλείσει ο μήνας.

Σε τεχνικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι πολλές εταιρείες δεν θα επιβαρύνουν για τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής, όπως την είχαμε μάθει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι εκτιμήσεις για το πού θα διαμορφωθούν οι τιμές λιανικής στο ημερήσιο τιμολόγιο

Στο ημερήσιο τιμολόγιο, που για τον Ιανουάριο χρεωθήκαμε με τιμολόγια που ξεκινούσαν από τα 13 με 14 λεπτά, υπάρχουν οι εκτιμήσεις ότι μπορεί να δούμε πτώση στα 12 λεπτά. Από εκεί και πέρα στο νυχτερινό τιμολόγιο εκτιμάται ότι η χρέωση μπορεί να διαμορφωθεί και στα 10 λεπτά.

Οι εταιρείες πάντως έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν στη συνταγή υπολογισμού του τιμολογίου. Υπάρχει και το ανοιχτό μέτωπο με το ενδεχόμενο να προκύψει μια νέα κατηγορία τιμολογίων, τα σταθερής διάρκειας για μικρότερη διάρκεια από τους 12 μήνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος