Υποβρύχιοι γάμοι στην Αλόννησο

Ένας πολιτικός γάμος, με μια κανονική τελετή, θα λαμβάνει χώρα στην Αλόννησο, το επόμενο διάστημα, αλλά όχι με τον συνήθη τρόπο. Το ζεύγος και οι μάρτυρες θα βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας.

Έχουμε σχεδιάσει πολλά πράγματα σημειώνει ο Πέτρος Βαφίνης, δήμαρχος Αλοννήσου, ο οποίος επέλεξε την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου για να προβεί και επισήμως στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του.

Στον σχεδιασμό του Δήμου εντάσσεται η δημοσιοποίηση των υποβρυχίων γάμων, σε κατάλληλα μέσα επικοινωνίας, προκειμένου να γνωστοποιηθεί παγκοσμίως.

Ο κ. Βαφίνης αξιοποιεί μια νέα τάση για ασυνήθιστες δράσεις, προκειμένου να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν του νησιού, να προσελκύσει επισκέπτες και να βοηθήσει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Καθώς οι καταδύσεις είναι ένα σπορ που ασκεί και ο ίδιος, ο κ. Βαφίνης κράτησε το προνόμιο της τελέσεως γάμων για τον εαυτό του, ώστε να καταδύεται μαζί με τους μελλόνυμφους που θα ανταλλάξουν τους υποβρύχιους όρκους.

Μέσω της ΕΡΤ3 ο δήμαρχος έδωσε μια υπόσχεση, που θα ισχύει για όσο διάστημα βρίσκεται στην θέση αυτή: «Όσοι έχουν επιλέξει να παντρευτούν με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν έχουν κάποια εμπειρία σε καταδύσεις θα λάβουν δωρεάν μαθήματα από τις διάφορες σχολές που βρίσκονται στο νησί.   Η πιστοποίηση για καταδύσεις έως έντεκα μέτρα θα ισχύει επίσης και για τους μάρτυρες που θα παραβρεθούν στον υποβρύχιο γάμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος