Η μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και για τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ, όπως και για επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα. Αυτό ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με το τραγικό δυστύχημα σε λούνα-παρκ στη Χαλκιδική αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με τις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε λούνα-παρκ αναφέρονται τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.
Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».
Διαβάστε επίσης:
- Χαλκιδική: Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία – Ερωτηματικά για τα έγγραφα λειτουργίας του λούνα παρκ, τι λέει η Δήμαρχος Κασσάνδρας
- Χαλκιδική: Θα το πάω δυνατά, είπε ο χειριστής του παιχνιδιού – «Ένιωσα το κάθισμα να ξεκολλάει», πώς περιγράφει τη μοιραία στιγμή ο αδερφός του 19χρονου
- Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος