Υπόθεση Πάτρας: Ισόβια στη μητέρα για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της

Σύνοψη
  • Η ισόβια κάθειρξη αφορά και τις δυο πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε η 35χρονη την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης.
  • Η ίδια στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης ήταν σιωπηλή με σκυμμένο το κεφάλι και αρκετά ψύχραιμη
  • Εξέπληξε η ανακοίνωση του κ. Κούγια μετά την καταδικαστική απόφαση να μην ζητήσει την αναγνώριση ελαφρυντικών για την 35χρονη κατηγορούμενη

Ισόβια στη μητέρα για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της στην Πάτρα. Η ισόβια κάθειρξη αφορά και τις δυο πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης. Η πρόεδρος απευθυνόμενη στην 35χρονη καταδικασθείσα είπε «μπορείτε να ασκήσετε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης», με την κατηγορούμενη να απαντά «έχω ασκήσει ήδη».

Tο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας εξέδωσε την ομόφωνη ετυμηγορία του επί της ποινής που είναι ισόβια κάθειρξη και για τις δύο πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε η 35χρονη κατηγορουμένη της ανθρωποκτονίας για την εννιάχρονη κόρη της και της απόπειρας ανθρωποκτονίας αυτής εννέα μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2021 και ενώ η άτυχη ανήλικη νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η ίδια στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης ήταν σιωπηλή με σκυμμένο το κεφάλι και αρκετά ψύχραιμη ενώ η μητέρα της η οποία καθόταν στα μπροστινά έδρανα της δικαστικής αίθουσας έσκυψε το κεφάλι της και ξέσπασε σε κλάματα. Παρών από νωρίς ήταν και ο πρώην σύζυγος της 35χρονης ο οποίος ήρθε να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Αυτό που εξέπληξε όλους ήταν η ανακοίνωση του κυρίου Κούγια μετά την καταδικαστική απόφαση για την εντολέα του, να μην ζητήσει την αναγνώριση ελαφρυντικών για την 35χρονη κατηγορούμενη καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα και για τις 98 συνεδριάσεις, τους τελευταίους 14 μήνες που διαρκεί αυτή η δίκη, ήταν πάρα πολύ μαχητικός. Ο ίδιος μόνον αγόρευε επί 6 συνεδριάσεις ζητώντας την αθώωση της κατηγορούμενης. Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους αποχωρώντας από το δικαστήριο ήταν μία προσυμφωνημένη απόφαση με την κατηγορούμενη σε περίπτωση καταδίκης αυτής. Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά, είναι κάτι που το έχει κάνει ελάχιστες φορές στην μακρόχρονη καριέρα του, ενώ επανέλαβε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη και δικαστικό σκάνδαλο στα χρονικά της ελληνικής Δικαιοσύνης. Μάλιστα είπε ότι τον εξέπληξε η ομόφωνη ομόφωνη καταδίκη της κατηγορούμενης.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος