Υπόθεση Marfin: Προφυλακίστηκε η 46χρονη μετά την απολογία της – Αρνείται τις κατηγορίες

Σύνοψη
  • Η 46χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή, καθώς φέρεται να είχε υποστηρικτικό ρόλο στην ομάδα που πυρπόλησε το κτήριο της Marfin τον Μάιο του 2010
  • Για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί δύο άνδρες, ηλικίας 42 ετών, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία της η 46χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπλοκή στον εμπρησμό της τράπεζας Marfin που εκδόθηκε από τις βρετανικές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί δύο άνδρες, ηλικίας 42 ετών, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή.

Η κατηγορούμενη που οδηγήθηκε το πρωί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων δηλώνει αθώα και αρνείται ότι έχει ταυτοποιηθεί, δηλώνοντας ότι δεν βρισκόταν κοντά στην τράπεζα την ώρα της επίθεσης. Η μεταγωγή της πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 11:00, ενώ περίπου στις 12:30 ξεκίνησε η απολογία της, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα. Η 46χρονη παρέδωσε, μέσω του συνηγόρου της, πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο ανέπτυξε τους υπερασπιστικούς της ισχυρισμούς, ενώ στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας.

Υπόθεση Marfin: Προφυλακίστηκε η 46χρονη μετά την απολογία της – Αρνείται τις κατηγορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews, αρνείται κατηγορηματικά όσα της αποδίδονται. Η 46χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή, καθώς φέρεται να είχε υποστηρικτικό ρόλο στην ομάδα που πυρπόλησε το κτήριο της Marfin τον Μάιο του 2010, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα.

Όπως υποστηρίζει μέσω του συνηγόρου της, συμμετείχε στη διαδήλωση εκείνης της ημέρας, ωστόσο δεν βρισκόταν μπροστά από το κτήριο της τράπεζας τη στιγμή της επίθεσης. Νωρίτερα, ενώπιον της ανακρίτριας κατέθεσε ως μάρτυρας και η αδελφή της κατηγορουμένης. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, βρισκόταν μαζί με την 46χρονη στην πορεία και πέρασαν μπροστά από το κτήριο της τράπεζας πριν από την επίθεση.

Ρεπορτάζ: Άννα Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος