Υπόθεση Μαντλίν: Σεσημασμένος παιδόφιλος ταυτοποιήθηκε ως ύποπτος για την εξαφάνιση (video)

Ένας 43χρονος Γερμανός παιδόφιλος, ταυτοποιήθηκε ως ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μπεθ ΜακΚαν το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, την ώρα που οι γονείς της έτρωγαν με φίλους σε παρακείμενο εστιατόριο. Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση είναι ότι νωρίτερα, σύμφωνα με τον Γερμανό εισαγγελέα, η Μαντλίν είναι νεκρή.


Τις σχετικές ανακοινώσεις για τον Γερμανό, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και εκτίει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης για «μια άλλη υπόθεση» έκαναν η γερμανική και η βρετανική αστυνομία που διεξάγουν την έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Braunschweiger Zeitung», ο 43χρονος πλεον άνδρας, τον περασμένο Δεκέμβριο  καταδικάστηκε σε επταετή φυλάκιση για το βιασμό μίας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005. Άσκησε όμως έφεση για λάθη στη διαδικασία έκδοσής του.

Ο βιασμός έλαβε χώρα στο ίδιο τουριστικό θέρετρο, όπου ενάμιση χρόνο αργότερα εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος, BKA, μεταξύ 1995 και 2007 o 43χρονος ζούσε τακτικά στην Αλγκάβρ, μεταξύ άλλων σε ένα σπίτι μεταξύ Λάγκος και Πράια ντα Λούζ. Έκανε διάφορες δουλειές, περιστασιακά εργαζόταν στη γαστρονομία.

Ο εγκληματίας μεταξύ των ετών 1995-2007 ζούσε στην Αλγκάρβ, νοίκιαζε σπίτι, έφυγε το 2006 αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι κατόπιν ζούσε σε κάμπερβαν και σύμφωνα με τηλεφωνικά αρχεία την 3η Μαίου 2007 το βράδυ που η Μάντλιν Μακαν εξαφανίστηκε, βρισκόταν στην περιοχή της Πλάια ντε Λουζ.

Σε εκπομπή εξιχνίασης εγκληματικών υποθέσεων  στο δεύτερο κανάλι «ZDF» που συγκεντρώνει πληροφορίες από το κοινό, παρουσιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ το θέμα. Εκπρόσωπος του ΒΚΑ είπε ότι οι γερμανικές διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά την πληροφορία ότι ο ύποπτος στις 3 Μαΐου 2007 ήταν στον τόπο της εξαφάνισης του κοριτσιού και το βράδυ της εξαφάνισης δέχτηκε τηλεφώνημα από κινητό με αριθμό Πορτογαλίας. Άγνωστο μέχρι στιγμής από ποιόν, αλλά οι διωκτικές αρχές θεωρούν το συνομιλητή του σημαντικό μάρτυρα.

Οι Γερμανοί αστυνομικοί θεωρούν ότι ο βιαστής, ο οποίος είχε προηγούμενες καταδίκες για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον νεαρών κοριτσιών και είναι ύποπτος για διαρρήξεις σε σπίτια διακοπών, αρχικά εισέβαλε στο διαμέρισμα των McCanns με κίνητρο την κλοπή πριν το κίνητρο μετατραπεί σε σεξουαλικό.

Η Σκότλαντ Γιαρντ απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες και για ένα βανάκι, με το οποίο τριγυρνούσε ο Γερμανός στην περιοχή που διέμενε η μικρή Μαντλίν και το οποίο μεταβίβασε σε άλλον μία ημέρα μετά την εξαφάνισή της, αλλά και για δεύτερο όχημα του υπόπτου, μία Τζάγκουαρ. Η θεωρία τους -η μία- είναι ότι απήχθη μέσα σε αυτό το όχημα. Καθώς είναι αρκετά ιδιαίτερο δίχρωμο άσπρο με κίτρινη κάτω ζώνη πιστεύουν ότι υπάρχει ελπίδα να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο τόπο. Τα δύο οχήματα βρίσκονται στην κατοχή της γερμανικής Αστυνομίας.

Ο Γερμανός δημόσιος κατήγορος θεωρεί την Μάντλιν Μακαν νεκρή οι γονείς της όμως με δήλωση τους δεν χάνουν ελπίδα ότι η κόρη τους είναι ζωντανή.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς, Ευδοξία Λυμπέρη, Νατάσα Καντζάβελου

Σχετική είδηση: Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση της μικρής Μαντλίν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος