Υποστήριξη στο Ισραήλ δίνει η βρετανική κυβέρνηση

Ανταπόκριση από το Λονδίνο, Ευδοξία Λυμπέρη

Ο υφυπουργός Εξωτερικών με χαρτοφυλάκιο για τη Μέση Ανατολή, Τζέιμς Κλίβερλι δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η χώρα έχει «νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Ο κος Κλίβερλι έκανε μια σύντομη αναφορά στην ανάγκη βεβαίωσης ώστε “όλες οι ενέργειες να είναι αναλογικές” και να αποφευχθούν οι απώλειες πολιτών.

Στην ομιλία του επικεντρώθηκε στην καταδίκη των «τρομοκρατικών πράξεων από τη Χαμάς» και είπε ότι το Ισραήλ έχει «νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας».

Απαντώντας σε επείγουσα ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Ισραήλ και τη Γάζα, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι είπε: 

“Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει απερίφραστα την εκτόξευση πυραύλων στην Ιερουσαλήμ και σε άλλες περιοχές εντός του Ισραήλ.

“Καταδικάζουμε σθεναρά αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες από τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που πρέπει να τερματίσουν μόνιμα την υποκίνηση και τη φωτιά τους εναντίον του Ισραήλ. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη στόχευση πολιτών.

“Το Ισραήλ έχει νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας και υπεράσπιση των πολιτών του από επιθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο, είναι ζωτικής σημασίας όλες οι ενέργειες να είναι αναλογικές, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή ατυχημάτων αμάχων.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος