ΥΠΟΙΚ: Πιο… ελκυστική γίνεται η φορολοταρία – Ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές με ευνοϊκότερους όρους (video)

Τον φόρο πολλοί εμίσησαν, τη φορολοταρία ουδείς. Τώρα γίνεται ακόμα πιο ελκυστική, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών. Με άλλη ρύθμιση, η εξόφληση ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών θα γίνεται με πιο ευνοϊκούς όρους.

Την αναμόρφωση της φορολοταρίας, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική για τους φορολογούμενους, προανήγγειλε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Χρήστος Σταϊκούρας: «Έχουμε σχέδιο για να κάνουμε πιο ελκυστική την φορολοταρία γιατί δεν την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος».

Σήμερα η φορολοταρία δίνει κάθε μήνα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι να μειωθεί μεν ο αριθμός των τυχερών, αλλά να αυξηθεί το ποσό που κληρώνεται στα επίπεδα των 50.000 έως και 100.000 ευρώ.

Ευνοϊκότερους όρους εξόφλησης ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών περιλαμβάνει η νέα πάγια ρύθμιση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Προβλέπονται 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Η ελάχιστη δόση είναι 30 ευρώ για χρέη έως 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για χρέη πάνω από 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, αναβιώνουν και όλες οι παλιές ρυθμίσεις (π.χ. 100-120 δόσεις) που χάθηκαν μέσα στην  πανδημία, με την  προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης θα πληρώσει εμπρόθεσμα την δόση του Αυγούστου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος