Υπογράφηκε η σύμβαση για την απευθείας σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την απευθείας οδική σύνδεση της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό. Η σύμβαση του υπεγράφη μεταξύ της Εγνατίας Οδού ΑΕ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και του αρμόδιου γενικού γραμματέα, Γιώργου Καραγιάννη.

Οι εργασίες, προϋπολογισμού περίπου 60 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν εντός 30 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι το 2023, διευκολύνοντας την επίτευξη του στόχου για την εδραίωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως κόμβου συνδυασμένων μεταφορών για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

«Δεν νοείται να υπάρχει η παραμικρή προοπτική το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να γίνει πολύ σημαντικός εμπορευματικός κόμβος, χωρίς τις οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις. Αυτό το έργο, που είχε κολλήσει από το 2010, πλέον ξεκολλάει. Είμαστε εδώ για να πούμε ότι μια τεράστια εκκρεμότητα παίρνει τον δρόμο της και πολύ σύντομα θα ξεμπλοκάρουμε και τη σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι, ώστε να γίνει κόμβος υποδομών και μεταφορών», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Πρόκειται για ένα έργο 3,5 χιλιομέτρων, εκ των οποίων στο 1,5 χιλιόμετρο υπάρχουν τεχνικά έργα έξι γεφυρών. Το έργο αναπτύσσεται επί αμφίδρομης -κατά το μεγαλύτερο τμήμα της- οδογέφυρας, που έχει μείνει ημιτελής, η οποία συνδέει απευθείας την 6η προβλήτα με τον αυτοκινητόδρομο του ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό. Περιλαμβάνει επίσης άλλα μικρότερα τεχνικά έργα στο τοπικό οδικό δίκτυο του Καλοχωρίου (η πλήρης τεχνική περιγραφή του είναι διαθέσιμη εδώ: https://egnatia.eu/wp-content/uploads/2020/03/02_5840_texper1.pdf

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος