Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Π. Μελά

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο και τη μετατροπή του σε ελεύθερο δημόσιο χώρο, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες της πρώτης φάσης του έργου, με χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023.

Την εργολαβική σύμβαση υπέγραψαν το πρωί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με την ανάδοχο κοινοπραξία Δυναμική Εργων Α.Ε. – Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε., παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, αντιπεριφερειαρχών, του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Τζιτζικώστας στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά συνιστά την πλέον εμβληματική παρέμβαση, που έχει γίνει στη δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία αποκτά έναν μοναδικό, υπερτοπικό πνεύμονα πρασίνου, που επί δεκαετίες διεκδικούσε η τοπική κοινωνία. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στήριξε τις προσπάθειες του Δήμου Παύλου Μελά και της κοινωνίας της δυτικής Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου, όμως η κυριότερη συμβολή της στο σπουδαίο αυτό έργο για το περιβάλλον, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των εργασιών με 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως «σήμερα είναι η μέρα που οι μακέτες γίνονται πραγματικότητα» και πως όλα όσα σχεδιάστηκαν ύστερα από πολλά χρόνια αγώνα θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Ο κ. Δεμουρτζίδης αναφέρθηκε σε όλα τα στάδια του έργου, κάνοντας αναφορά σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να ξεκινήσει η ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος