Υποχώρησε το έδαφος από τις βροχοπτώσεις στο Νέο Σούλι Σερρών

Η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών προστέθηκε στο ήδη σαθρό έδαφος, που είχε υποστεί διάβρωση από τις περσινές βροχές, με αποτέλεσμα να ανοίξει η γη στο νέο Σούλι Σερρών.

Στο κέντρο του χωριού έχει δημιουργηθεί ένας κρατήρας, ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσεως. Ένας ορθογωνικός αγωγός, κατασκευασμένος την δεκαετία του ΄70 υποχώρησε, κατέρρευσε, ο οχετός έσπασε και παρέσυρε το τμήμα του εδάφους στην επιφάνεια, εξηγεί ο Δημήτρη Νώτας, δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Σερρών.

Επί τρείς συνεχόμενες ημέρες έβρεχε και το σύστημα δεν άντεξε τον όγκο των υδάτων. Καθώς ο περίπου 700 μέτρων οχετός διέρχεται από το κέντρο του Νέου Σουλίου, το χωριό έχει χωριστεί στα δυο. Οι μελέτες που εφαρμόζοντας πριν από 50 χρόνια ήταν διαφορετικές ως προς τα μηχανικά και τεχνολογικά δεδομένα, τα οποία σήμερα έχουν αλλάξει. Με τον τεράστιο όγκο των υδάτων υποχώρησε η βάση του οχετού και η καταστροφή του δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί ακόμη και με γεωλογικές μελέτες.

Θα χρειαστούν πολλούς μήνες οι διαδικασίες από τεχνικές υπηρεσίες και μελετητές, προκειμένου να δοθεί λύση, αφ’ ενός με τον καθαρισμό του αρχικά και αφ’ ετέρου  με την αποκατάσταση της ζημίας. Όσον αφορά τα ποσά που πρέπει να εκταμιευθούν, καθώς τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν αντέχουν σε τέτοιας τάξεως επεμβάσεις, θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια για τις φυσικές καταστροφές, του υπουργείου εσωτερικών ή του υπουργείου υποδομών και μεταφορών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος