Υπό έλεγχο πυρκαγιά στην Σκοπή Σητείας – “Καμπανάκι” από την Πυροσβεστική λόγω των ισχυρών ανέμων

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, νωρίς το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου, σε χορτολιβαδική έκταση στη Σκοπή Σητείας. Η γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής είχε σαν αποτέλεσμα να ελεγχθούν οι φλόγες μέσα σε λίγη ώρα, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και σε όλη την Κρήτη, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες κατέκαψαν 5,5 στρέμματα χορτολιβαδική, 1 στρέμμα γεωργική και 0,5 στρέμμα δασική έκταση.

Η πυρκαγιά στην Σκοπή της Σητείας εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5 το πρωί και, λόγω των ισχυρών νοτιάδων, κινητοποίησε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με 10 οχήματα και 25 άτομα. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε να επιχειρήσουν στο σύνολό τους, καθώς οι φλόγες περιορίστηκαν από τις δυνάμεις που έφτασαν πρώτες στο σημείο, 4 πυροσβεστικά οχήματα και μία ομάδα ΕΜΟΔΕ.

Επί τόπου παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας.

Από την Πυροσβεστική εφιστάται η προσοχή στους πολίτες καθώς οι άνεμοι που πνέουν σήμερα και αύριο στο νησί ευνοούν ιδιαίτερα την εκδήλωση πυρκαγιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος