Υπό έλεγχο η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Αυστραλία– Οδοιπορικό της ΕΡΤ (video)

Τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που μαινόταν στη χώρα ανεξέλεγκτη εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο, οι πυροσβέστες στην Αυστραλία την ώρα που αναμένεται να σημειωθούν και βροχοπτώσεις.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή αυτή σήμερα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε ότι «μένει μία μικρή περιοχή», όμως «η πρόβλεψη για περιορισμό του μετώπου είναι ελπιδοφόρα».

Αυτή η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν σε εθνικό πάρκο της Αυστραλίας κατέκαψε μία περιοχή τρεις φορές το μέγεθος του Λονδίνου.

Εξάλλου η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει έως και 50 χιλιοστά βροχής για την εβδομάδα αυτή σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές, κάτι που θα προσφέρει ανακούφιση έπειτα από μήνες ξηρασίας.

Στο πολιτικό πεδίο το ποσοστό δημοτικότητας του συντηρητικού πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον υπέστη βαρύ πλήγμα, κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του στην κρίση των καταστροφικών πυρκαγιών τους τελευταίους μήνες, καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στο μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση για να μεταφερθούν κοάλα στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να διασωθεί το είδος αυτό που απειλείται από τις πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μήνες στην Αυστραλία, ένα αίτημα που φαίνεται να απορρίπτει το Ουέλινγκτον.

Εκπρόσωπος της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντερν εξήγησε μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ότι στόχος της κυβέρνησης της χώρας είναι να βοηθήσει την Αυστραλία να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές προκειμένου τα κοάλα «να παραμείνουν στο φυσικό τους περιβάλλον».

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελος

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος