Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021 με 158 «Ναι» – Σκληρή αντιπαράθεση (videο)

Με 158 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε από την Βουλή ο προϋπολογισμός του 2021 στην συζήτηση του οποίου κυριάρχησε το θέμα της πανδημίας που σημειωτέον καθορίζει και τις παραμέτρους.

Ενδεικτική η εικόνα της Βουλής όπου λόγω των αυστηρών μέτρων υπήρξε περιορισμός ως προς τους παριστάμενους βουλευτές με αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές οι συνθήκες να χαρακτηρίζονται πρωτόγνωρες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανακοινώσεις που αφορούν σε νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων με μείωση του ενοικίου της τάξεως του 80% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο ενώ προανήγγειλε και την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 με ελάχιστο ποσό τα 1000 ευρώ.

Παράλληλα προανήγγειλε και την ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου η χώρα να προμηθευθεί το 2021 πολεμικά αεροσκάφη τύπου Rafale μιλώντας και για το σύνολο των μέτρων που θα ληφθούν ως προς τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για την απόφασή της να μην υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες.

Στην ομιλία του υπεραμύνθηκε των διατάξεων του προϋπολογισμού τονίζοντας πως με αυτόν στηρίζεται η κοινωνία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία σε όλους τους τομείς αρχής γενομένης από την πανδημία και φτάνοντας στους χειρισμούς για την ελληνοτουρκική κρίση.

Σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κατέθεσαν έναν προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ανακοίνωσε πως δεν θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες αλλά θα δηλώσει παρών.

Και οι υπόλοιποι αρχηγοί, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος επέκριναν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην πανδημία, τη οικονομία και την κρίση με την Τουρκία.

Σχετική είδηση: Αντιπαράθεση στη Βουλή – Στο επίκεντρο πανδημία, εθνικά και οικονομία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος