Υπέρ των μεταρρυθμίσεων Ρέντσι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ – Στήριξη και σε Ελλάδα για προσφυγικό

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ελπίζει ότι οι Ιταλοί δε θα απορρίψουν τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί για τις αλλαγές στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην εφημερίδα “La Stampa”.

Παρά τις συχνές επιθέσεις του Ρέντσι κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γιούνκερ δήλωσε στην αναφερόμενη εφημερίδα, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός προωθεί τις σωστές μεταρρυθμίσεις, συμπληρώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας για την επόμενη χρονιά, ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Σε σχέση με το προσφυγικό, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δηλώνει: «Είπα από την αρχή ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα και την Ιταλία μόνες τους, αντιμέτωπες με το πρόβλημα της μετανάστευσης». Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγνωρίζει ότι η Ιταλία αντέδρασε με «ενάρετο τρόπο» στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, και υπενθυμίζει ότι συνολικά στην Μεσόγειο σώθηκαν από το θάνατο τετρακόσιες χιλιάδες άνθρωποι.

«Εγκρίναμε για το προσφυγικό έκτακτα κονδύλια δεκαπέντε δισ. ευρώ και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αυτό τον τρόπο», εξηγεί στην “La Stampa” ο λουξεμβουργιανός πολιτικός. Επιμένει, δε, ότι οι επανεγκαταστάσεις των προσφύγων σε όλες τις χώρες μέλη της Ένωσης πρέπει να γίνουν πράξη, αν και παραδέχεται ότι «τα αποτελέσματα είναι γελοιωδώς ανεπαρκή» από την στιγμή που «επανεγκαταστάθηκαν μόνον 7.500 άνθρωποι, σε σύνολο 160.000 που προβλέπονταν για το διάστημα δυο ετών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος