Υπέρ της άρσης ασυλίας του Α. Γεωργούλη τάχθηκε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ΕK – Τι δηλώνει η συνήγορός του

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη τάχθηκε ομόφωνα η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρώκοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε το πρωί.

Σε μόλις δύο συνεδριάσεις ολοκλήρωσε την απόφαση της η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Αλέξη Γεωργούλη και απόψε (30/5) εκδόθηκε μια δήλωση του συνηγόρου του στην Ελλάδα, της κ. Μαλλά, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε στο συντομότερο δυνατό χρόνο λόγω των επανειλημμένων και επίμονων αιτημάτων του κυρίου Γεωργούλη στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του.

Επίσης, αναφέρεται στο γεγονός ότι πιθανόν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία την 1η Ιουνίου, κάτι το οποίο γνωρίζουμε, όπως είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, διότι υπάρχει η μίνι Ολομέλεια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ακόμα η κ. Μαλλά σημειώνει ότι για να επισπευσθούν οι διαδικασίες δεν παρέστη σήμερα ενώ είχε δικαίωμα να παραστεί για να μιλήσει ίδιος και να εκφράσει την άποψή του και λέει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εμφανιστεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη, έτσι ώστε να ψηφίσει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από εκεί και πέρα οι βελγικές αρχές θα μπορέσουν να προχωρήσουν αναλόγως και να συνεχίσουν την έρευνά τους.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος