Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ στο Πρώτο: Περισσότερος από τον μισό πληθυσμό στο Αφγανιστάν έχει να φάει μέρες (audio)

Αντιμέτωπη με την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται στις μέρες μας η ανθρωπότητα στο Αφγανιστάν, ενώ ο ανθρωπισμός όλων μας δοκιμάζεται και στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας όπου συρρέουν μετανάστες επιχειρώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Γεώπολις” και τους Μαρία Κονταξή και Δημήτρη Φαναριώτη, μίλησε η Στέλλα Νάνου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη στο Αφγανιστάν, απ΄ όπου ο ΟΗΕ δεν έφυγε ποτέ, έκανε λόγο για κρίση άνω των 40 ετών από τους συνεχείς πολέμους. Επιπλέον η δεύτερη χειρότερη ξηρασία που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν αναγκάσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια πληθυσμού να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο εσωτερικό λόγω της κλιματικής κρίσης και πάνω από μισός πληθυσμός δεν έχει φάει για μέρες. Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει αν καταρρεύσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και η οικονομία, ενόψει και του χειμώνα με θερμοκρασίες που πέφτει στους μείον 24 βαθμούς, γι αυτό και ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση στο καθεστώς, στις γειτονικές χώρες και την Ευρωπαϊκή Ενωση για κάθε δυνατή βοήθεια.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δηλώνει ότι δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να σταματήσει η εργαλειοποίηση των πληθυσμών αυτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος