Χολαργός: Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι που λήστεψαν 13χρονο

Θύμα ληστείας έπεσε ένας 13χρονος, στον Χολαργό, από άλλους ανήλικους, οι οποίοι μέρα μεσημέρι, τον εγκλώβισαν σε πολυκατοικία και του άρπαξαν το ποσό των 700 ευρώ που είχε μαζί του, για την αγορά ενός ποδηλάτου.

Οι ανήλικοι δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν τέσσερις. Ένας 15χρονος Έλληνας, δύο επίσης 15χρονοι από την Αλβανία και ένας 16χρονος Αλβανός.

Ο 13χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε λίγα λεπτά πριν από τις 5 το απόγευμα της Τρίτης στο τμήμα Ασφαλείας Χολαργού –Παπάγου, λίγες ώρες πριν , στις 12.40- 12.50 ενώ βρισκόταν έξω από την είσοδο γυμνασίου της περιοχής, προσπάθησε να μπει σε αυτό έτσι ώστε να αγοράσει ένα μπουκαλάκι νερό από το κυλικείο.

Όμως, όπως φέρεται να κατέθεσε, μαθητές του σχολείου τον έδιωξαν. Εκείνος επιχείρησε να ξαναμπεί, όμως και πάλι τον κατάλαβαν και τον έδιωξαν για δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Τότε ενώ κινούνταν στην οδό Βεντούρη στον Χολαγό, κατάλαβε πως τέσσερα άτομα τον καταδίωκαν, με αποτέλεσμα να μπει σε πολυκατοικία για να κρυφτεί, όμως εγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να τον εντοπίσουν.

Ο 16χρονος Αλβανός, όπως υποστήριξε ο 13χρονος, τον ακινητοποίησε πιάνοντας του τα χέρια πίσω από την πλάτη και ο 15χρονος Έλληνας άρχισε να ψάχνει τις τσέπες του.

Τότε επειδή φοβήθηκε ότι θα του άρπαζαν τον Σταυρό που φορούσε καθώς ο ένας 15χρονος Αλβανός προσπάθησε να τον πάρει, τους είπε ότι είχε κάποια χρήματα σε μία τσέπη.

Ο 15χρονος Έλληνας πήρε από την δεξιά του τσέπη 700 ευρώ που είχε μαζί του ο 13χρονος για να αγοράσει ποδήλατο και τα μοίρασε στους 3 άλλους ανήλικους συνεργούς του.

Ωστόσο ο ένας από τους 3 έδωσε τα 100 ευρώ που πήρε από τον φίλο του, στον 13χρονο, βάζοντας του και πάλι στην τσέπη του.

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης τους τέσσερις ανήλικους, κοντά στο Γυμνάσιο που έγινε το συμβάν και τους οδήγησαν στο τμήμα Ασφαλείας Χολαργού Παπάγου, εκεί όπου αναγνωρίστηκαν από το ανήλικο θύμα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για Ληστεία κατά συναυτουργία.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος