Στη Χίο, τα μοναδικά μαγιάτικα τριαντάφυλλα του Άι Γιώργη του Συκούση, καλλιεργούνται σε ροδώνες βιολογικής καλλιέργειας.
Όπως είπε ο κ. Νίκος Κύλης, παραγωγός μαγιάτικου τριαντάφυλλου, το μικροκλίμα της περιοχής ευνοεί την καλλιέργεια, ενώ από τα ευωδιαστά τριαντάφυλλα παράγεται το μοναδικό σε άρωμα και βελούδινη υφή γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο.
Πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες, που όλες έχουν μεθυστικό άρωμα.
Η συγκομιδή τους γίνεται τα ξημερώματα και ξεκινάει από τα τέλη Απριλίου μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και, στη συνέχεια, παρασκευάζεται το υπέροχο γλυκό του κουταλιού, γνήσιο ροδόνερο με απόσταξη, αφέψημα, κ.α.
Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος