Ξενοδόχοι για Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: “Ημέρα δικαίωσης” -Τηλεδιάσκεψη ΣΕΤΕ με Σχοινά

Για τις βασικές αρχές που θα διέπουν την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο αναμένεται να διευκολύνει τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

“Ο τουρισμός είναι το DNA της χώρας μας, είναι η εικόνα της στον κόσμο, είναι το brand της. Με το ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, που θα είναι ενιαίο, διαλειτουργικό και νομικά δεσμευτικό, ανοίγουμε το δρόμο για ασφαλή κινητικότητα αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ευρώπη.”

Πρόεδρος ΣΕΤΕ: “Μιλάμε για το τί θα γίνει από τον Ιούνιο και μετά”

Αν και ο Ιούνιος βγει εκτός παιχνιδιού, τότε πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο στόχος που έχουμε θέσει για έσοδα μεταξύ 40% και 50% του 2019, απομακρύνεται πάρα πολύ”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, εξηγώντας: Παρότι τέθηκε μία ημερομηνία από την Κυβέρνηση για την έναρξη της σεζόν στις 14 Μαΐου, το μεγαλύτερο μέρος του Μαΐου -αν όχι ολόκληρος ο μήνας- θα είναι επίσης και αυτός εκτός σεζόν.

“Το πιστοποιητικό ήταν μια πάρα πολύ καλή ιδέα που ξεκίνησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν τέθηκε τον Ιανουάριο, κατακρίθηκε τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο σε ελληνικό επίπεδο. Όμως είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα έγινε η ζύμωση για τα δεδομένα των ρυθμών που κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να φθάσουμε σήμερα να μιλάμε για τη θεσμοθέτηση αυτού του πιστοποιητικού,” ανάφερε ο κ. Ρέτσος.

Χ. Θεοχάρης: Θα συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση του τουρισμού

Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, αλλά και στο θεμελιώδες δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση, το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού θα συμβάλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση του τουρισμού. Και θα επιταχύνει τη διαδικασία επανόδου της ζωής όλων μας στην κανονικότητα”, δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Φρ. Τάσιος: Μέρα που αναπτερώνει τις ελπίδες κάθε Έλληνα ξενοδόχου

«Η ανακοίνωση του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού για τις μετακινήσεις και τα ταξίδια είναι μια ιστορική μέρα για την Ευρώπη, καθώς όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες ξανακερδίζουμε σήμερα το δικαίωμα της ασφαλούς ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της Ε.Ε. Είναι επίσης μια μέρα δικαίωσης για την Ελλάδα», Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γρηγόρης Τάσιος, ανέφερε ότι:

Όπως είπε, «η συμβολή της Ελλάδας στο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό επιβεβαιώνει τον ηγετικό ρόλο της στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τουρισμό. Αξίζει να είμαστε περήφανοι για μια χώρα – οδηγό και όχι ουραγό, όπως συνέβαινε για πολλά χρόνια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος