Ξεκινούν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία προσελεύσεως των φοιτητών στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς η ακαδημαϊκή κοινότητα εμβολιασμένη ετοιμάζεται να ξεκινήσει από σήμερα τα μαθήματα.

Με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή το αποτέλεσμα ενός rapid-test οι φοιτητές προσέρχονται στα αμφιθέατρα.

Νέο προσωπικό έχει προσληφθεί, προκειμένου να ελέγχει από μια μόνο είσοδο κατά την προσέλευση των φοιτητών τα αναγκαία έγγραφα, επισημαίνει ο Ιωάννης Τσούγκος, πρόεδρος της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου. Έπειτα από τρία εξάμηνα διαδικτυακής φοίτησης, η επιστροφή στις αίθουσες είναι θετική και ελπιδοφόρα εξέλιξη.

Όπως εξηγεί ο κ. Τσούγκος τα μέτρα υγιεινής συνεχίζονται και στις αίθουσες διδασκαλία. κατα την παρακολούθηση των μαθημάτων. Το επόμενο διάστημα αναμένονται και τα μηχανήματα που θα τοποθετηθούν  στα αμφιθέατρα για τον καθαρισμό του αέρα, σημειώνει ο κ. Τσούγκος.

Μια μικρή επιφυλακτικότητα εξέφρασε ο κ. Τσούγκος σε περίπτωση που κάποιοι φοιτητές καταγραφούν ως κρούσματα ή νοσήσουν, για το πως θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. το πανεπιστήμιο προνόησε και αυτήν την περίπτωση μέσω της υβριδικής διαδικασίας θα μπορούν να εκπέμπονται ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο, από το αμφιθέατρο μέσω μιας πλατφόρμας για να μην χάνουν τις παραδόσεις.

Οι φοιτητές ιδίως της ιατρικής γνωρίζουν καλύτερα την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Όσοι φοιτούν από το 4ο εξάμηνο έχουν ήδη εμβολιαστεί, σε ποσοστό που φτάνει στο 100%, καθώς είναι αναγκαία η συμμετοχή των φοιτητών σε εργαστήρια, ενώ η παρακολούθηση στο νοσοκομείο είναι αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής τους εκπαίδευσης. Σε κλινικές και εργαστήρια, όπου είναι αναγκαία η παρουσία των φοιτητών, δημιουργούνται μικρότερα τμήματα που εναλλάσσονται και λειτουργούν σπειροειδώς τόνισε ο κ. Τσούγκος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος