Ραντεβού στον κόμβο της Κουλούρας δίνουν οι αγρότες της Ημαθίας στις 22 Ιανουαρίου όπως αποφάσισαν με τη συμμετοχή αγροτών Πέλλας και Φλώρινας. Ζητούν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν χιλιάδες στρέμματα γης από τα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό τους αναμένεται να παρατάξουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα το πρωί της Κυριακής στον κόμβο της Κουλούρας.
Κόκκινο πανί για τους αγρότες είναι η μη καταβολή των αποζημιώσεων για τα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σε Ημαθία και Πέλλα, που καταστράφηκαν από τις βροχοπτώσεις και τις χαλαζοπτώσεις ,τον Ιούνιο του 2022.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Μακροχώρι Ημαθίας , οι αγρότες επισήμαναν την τεράστια απώλεια στις παραγωγές λόγω καιρικών συνθηκών, το υπέρογκο κόστος παραγωγής , αλλά και τα ελάχιστα χρήματα που δόθηκαν , όπως υποστηρίζουν για πετρέλαιο κίνησης και λιπάσματα.
Άμεση οικονομική ενίσχυση ζητούν οι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών δηλώνοντας αδυναμία να συνεχίσουν τις συγκεκριμένες καλλιέργειες. Τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας. Σημαντικό ζήτημα έχει δημιουργηθεί και με πολλά αδιάθετα προϊόντα, που μένουν στις αποθήκες παραγωγών στη Δυτική Μακεδονία.
Θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του, όπως προβλήματα με τους δασικούς χάρτες και χωράφια που έχουν χαρακτηριστεί δασικά, θα συζητήσει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς κατά την διάρκεια περιοδείας του στη Φλώρινα.
Ρεπορτάζ: Ελένη Καμπάκη, Λεωνίδας Λιάμης, Μάκης Νασιάδης, Θωμαή Αδάμου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος