Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμώντας τις γυναίκες

Με 199 ταινίες μεγάλου μήκους και 68 μικρού μήκους, που θα προβληθούν στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις Φρίντα Λιάπα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζων Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν, άνοιξε χθες βράδυ τις πύλες του στο κατάμεστο ΟΛΥΜΠΙΟΝ το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με την διαπίστωση πως, “τα δικαιώματα των γυναικών απειλούνται διεθνώς καθημερινά» η διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό, σύστησε στους cinefil που κατέκλυσαν ασφυκτικά το ΟΛΥΜΠΙΟΝ στην τελετή έναρξης, τις τιμώμενες γυναίκες της 63ης διοργάνωσης : την Ελένη απ’ την «Αναπαράσταση» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, τη Μαρία Πλυτά, τη Μαρία Γαβαλά και την ιρανή πρωταγωνίστρια του Ζαφάρ Παχανί, Κίρα Καβάνι.
Για τις επόμενες 11 μέρες, η πόλη κινείται στους ρυθμούς των κινηματογραφικών καρέ που ξεκίνησαν με την προσωπική εξομολογητική νέα ταινία του ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ «The Fabelmans» που έβαλε μετά το βραβείο κοινού στο Τορόντο πλώρη για τα Όσκαρ και θα ολοκληρωθούν με την καλύτερη ταινία του Φ.Κ του Λονδίνου «Κορσές» της Μαρί Κρόϊτσερ.
Το φεστιβάλ που αγαπούν όλοι και το παρακολουθούν φανατικά. 190 ταινίες νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση απ’ τις 63.
Ελληνική υπογραφή εξ’ αυτών φέρουν 28 μεγάλου μήκους 6 εκ των οποίων μετέχουν στα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα και 19 ταινίες μικρού μήκους.
Στο Φεστιβάλ περιλαμβάνονται και πέντε ταινίες νέων δημιουργών με αντικείμενο την οπαδική βία, με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος