Ξεκίνησε η παράδοση των φύλλων επίταξης υπηρεσιών στους γιατρούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία. Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.

Ξεκίνησε η παράδοση των φύλλων επίταξης υπηρεσιών στους γιατρούςΠρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, θα μπορούν να διατηρούν τα ιατρεία τους, πέραν ωστόσο, του ωραρίου τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Μάλιστα εξήγησε ότι προέβη στην κινηση αυτή, καθώς στο κάλεσμα του ανταποκρίθηκε πολύ μικρός αριθμός ιδιωτων γιατρων.

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Η επίταξη είναι αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, γγ υπηρεσιών Υγείας Υπουργείου Υγείας, διευκρινίζοντας ότι ζητούν συνολικά 260 γιατρούς και θα απασχοληθούν για ένα μήνα. Στόχος μας είναι η συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος