Στη μάχη αποκομιδής των σκουπιδιών μπαίνουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για μην συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις. Συνυπολογίζοντας τον καύσωνα και την προστασία της δημόσιας υγείας η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας έκρινε ότι τουλάχιστον “αυτή η μορφή κινητοποίησης πρέπει να σταματήσει”. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Τράκας ευχαρίστησε τους πολίτες για την κατανόησή τους.
Όπως δήλωσε ο κ. Τράκας οι εργαζόμενοι στους δήμους συνυπολόγισαν στην απόφασή τους τον καύσωνα και τις δυσκολίες που δημιουργεί. “Συγνώμη από την κοινωνία αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη. Δεν πρέπει να μπει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τράκας.
Οι συνδικαλιστές ωστόσο θεωρούν ότι δεν τους καλύπτει η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, καθώς όπως λένε δεν διασφαλίζεται η εργασία για όλους τους σημερινούς συμβασιούχους, ενώ θα εντείνουν τις πιέσεις τους προς τους Δημάρχους προκειμένου οι μόνιμες προσλήψεις να ξεπεράσουν την βάση εκκίνησης των 2.500.
Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι’ αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.
Τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εν αναμονή των αποφάσεων για τις κινητοποιήσεις (video)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος