Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά

Ξεκίνησαν και επίσημα οι εργασίες της περιβαλλοντικής αναβάθμισης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά με στόχο να μετατραπεί σε ένα εμβληματικό Μητροπολιτικό Πάρκο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός της πρώτης φάσης για την μετατροπή του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο ανέρχεται σε 19.650.000 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ.
Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά με την κατεδάφιση παλαιών κτιρίων και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα είναι έτοιμος ένας «πνεύμονας» πρασίνου και αναψυχής για τους πολίτες όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Στη δεύτερη φάση του έργου, που αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου ένα χρόνο, προγραμματίζεται η μετατροπή του κτιρίου Α2 σε νέο δημαρχείο Παύλου Μελά και σε Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Στην τρίτη φάση, άλλα επτά κτίρια που βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο θα αξιοποιηθούν για διαφορετικές χρήσεις. Ήδη έχει αποφασιστεί ένα εξ αυτών να γίνει Μουσείο Μετρό και ένα Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.
Τα 24 κτίρια που πρόκειται να παραμείνουν θα φιλοξενήσουν το δημαρχείο, μουσεία και χώρους πολιτισμού. Το σχέδιο  περιλαμβάνει  έξι πύλες εισόδου, τέσσερις πάρκα, διαδρομές περιπάτου και πέργκολες με παγκάκια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΕΛΕΝΑ ΜΗΤΣΑΛΗ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ 
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος